|
turşu festivali |
|
patlıcan turşusu |
|
karışık turşu |
|
evde dogal hilesiz turşu |
MASUM GARNİTÜR TURŞU HİLESİZ TURŞU : soframızda bir farklı tadtır,çeşitlilik,kültürdür
turşu.çogu zaman
garnitür olarak,yemeklerin yanında lezzet arttırıcı bir yardımcı olarak kullanılır
. masum garnitür turşusu,içindeki oluşumunda kullanılan malzemelerin temelde esas,uygulamada farklılık göstermesinden dolayı.saglıga uygun,tüketilmesi riskli olarak,iki ayrı gurupta degerlendirilmektedir
.turşu yapımında adile naşit ve münir özkul'un neşeli günler filmine konu oldugu şekliyle
sirke esas alınan ve
limon esas alınan yapımıyla basitçe iki gurupta ele alınabilinir.içine tad vermesi için
tuz seviyesi ayarlanarak,
sarımsak ve hava almayacak düzeyde
su konulması esasına dayanır
turşunun yapımı
.evde turşu yaparken,dogal yollara baş vurulur çogunlukla.bir bakıma
hilesiz turşu en sade,en masum haliyle.hazırlanır. yapımında geçmişten gelen haliyle kadınların bir araya gelip imece usulü,birlikte temizleyip yapımını yardımlaşarak,herkesin ihtiyacını karşılayacak düzeyde bollukta yapılan
turşu aktiviteleride hatırımızdadır yakın geçmişimizden nostaljik birer anı olarak
.turşu,yapımında içerisine çabuk olgunlaşması,uzun süre bozulmadan dayanabilmesi için kullanılan
asetik asit kullanımı nedeniyle özellikle suyunun içilmesi ciddi risk oluşturan bir gıda maddesi kapsamıdadır günümüzde.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder