|
dogal şalgam |
|
hakiki şalgam |
|
siyah havuç |
|
dogranmış şalgam |
|
siyah havuç şalgamın ana malzemesi |
|
kök şalgam bitkisi |
|
şalgam satıcısı |
|
şalgam bitkisinin tohumu |
|
bardakta şalgam suyu |
|
kebapın olmazsa olmazı |
|
siyah havuçla zenginleştirilmiş sunumu ile şalgam |
İYİ ŞALGAM KÖTÜ ŞALGAM ŞALGAMIN YÖRESİ ŞALGAMIN TADI :
Adanalıların deyişiyle
Şalgam,genel ifadeyle
Şalgam Suyu,merkezi yöresi
Adana olarak hafızalara kazınan,
Çukurovaya has bir içecegimizdir.
Şalgamın yöresi olarak halk arasında ilk akla gelen yer,
Adana,Mersin ve civarıdır.görünümü bulanık kırmızı renkli tadı buruk ve ekşimsidir.turpgillerden olan
Şalgam bitkisi ana malzemesidir.acı süs biberinin turşusunun suyu katılarak acı seviyesi zenginleştirilerek satışa sunulan acılı türleride mevcuttur.ancak bu tip sonradan içine katkı saglayarak tadlandırılmış türlerinin çabuk tüketilmesi tavsiye edilir.
Şalgam Suyu kebapın yanında tüketilmesi ile
Adanaya has bir kültürdür bir bakıma.
iyi şalgam,uzunca bir süre
Şalgam bitkisinin
Siyah Havuç ile belli bir sıcaklıkta fermante edilmesi ile elde edilir.
laktik asit içeren
Şalgam,sindirime faydalıdır.
karacigere ve
migdeye faydalıdır.
dişleri kuvvetlendirir,
potasyum,kalsiyum ve
demir içerir.
afrodizyak etkisi olduguda saptanmıştır. maliyeyeti düşürmek ve nakliyede kolaylık saglamak için
plastik pet şişelerde satışa sunulmakla birlikte,
cam şişeler tercih edilmelidir.keza
plastik kaplarda saklananlar çabuk bozulmaktadırlar.
kötü şalgam yoktur.iyi muhafaza edilememiş,saklanamamış
Şalgam vardır.dolayısıyla
Şalgamın tadını bu saklama şartları direk olarak etkilemektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder